theaterRob van Houten.nl

 In de Media:

Cartoon

Rob in Arbeidsvitamine AVRO

broodje ei   uit Bensdorp's cafetaria

     Boy Bensdorp's Cafetaria

     scene flitsen Boy Bensdorp

               Rob Sesamstraat    
 

RECENSIES  uit de prille tijd van FUNHOUSE  :

FUNHOUSE

FUNHOUSE

de doorbraak:

Funhouse Horror

Horror

HorrorBarrie Stevens en Funhouse:

Barrie Stevens kreeg de kans en alle vrijheid van Rob van Houten in Funhouse zijn choreografische talenten te ontwikkelen, zo ook het akteren en zang. Funhouse was dan ook zijn springplank, de basic van zijn verdere ontwikkeling. Mede geholpen (!!!) door  zijn  levenspartner Leen Jongewaard, de toenmalige regisseur van Funhouse,  gingen voor Barrie veel deuren vanzelf open in de TV series waarin Leen meestal de hoofdrol had. Er was overal wel een rolletje voor hem.

 

De Grote Doorbraak, kranten waren uitzinnig!

De Telegraaf

Haarlems Dagblad

Het Parool

Het Parool

Revue

in Parijs ontmoette Rob zijn toekomstige vrouw:

Andrea Carper

Andrea Carper

 

Revue

Recensie NRC

Jan Cremer was een grote fan van Rob en de bunnies van Funhouse

Jan Cremer

 zijn tekst in typische Cremer-taal:

"heee van Houttuuhhh...weetjewel....je mot een hondje speluuhh die in het drukke verkeer oversteekt.....en dan naar Amerika gaan.. weetjewel..... "

Interview Feike Boschma over Rob

attentie:  video Feike/ Rob terugspoelen naar begin!!

Buena Sera Louis Prima

Le Spectre de la Rose:

Niet Nureyev , maar Rob van Houten is de bloemendanser  ter ere van het 25 jarig bestaan van Ballet Studio Maureen Kramer . De fine fleur van de danswereld was present!! Te zien op YouTube

SALTO tv  met Clous van Mechelen en Rob

Rob van Houten terug met groteske mime:

Henk van Gelder (NRC) :

NRC

Rob zong samen met Machteld Wentzel de doorleefde en ontroerende song "Thanks for the memory"   in een uitvoering van Bob Hope met Shirley Ross te zien op YouTube

Boy Bensdorp

Rob van Houten als de cafetaria eigenaar Boy Bensdorp in de onvergetelijke series van Wim T. Schippers : o.a. Waldolala, De Lachende Scheerkwast, Het is weer zo laat, Op zoek naar Yolanda, We zijn weer Thuis.

Cafetaria

keurige dame: " mijnheer Bensdorp, mag ik een broodje ei van U?
"Bensdorp: "ja zeker mevrouwtje!"
Keurige dame terzijde: "daar kunnen ze tenminste niet mee knoeien"
Bensdorp: "maar ik wel hoor, mevrouwtje !!" ....geeft enorme klap op broodje ei, zodat het broodje ei door de hele zaak uiteenspat...

De hit "Soep van de Dag" gezongen door Boy Bensdorp

 Rob van Houten

Rob van Houten als Van Gogh

 

Rob in Sesamstraat

de Tassenman

Tassenman

chocolade
Boy Bensdorp en de fans 

Boy Bensdorp in Tilburg


waar eet Boy Bensdorp?

Parool

meer Boy

vervolg Henk van Gelder (NRC): 

NRC

optreden Cockpit theatre in Londen: 

Londen

tournee door Duitsland: 

Krantenkop

Als het over Rob van Houten gaat, valt altijd weer de naam van zijn uitbundig burleske theatergroep Funhouse die echter niet meer bestaat. Of die van Boy Bensdorp, de ongelooflijk smerige snackbar-eigenaar uit de tv-series van Wim T. Schippers. Hoewel hij sindsdien onder meer nog een verrassend theaterduo vormde met Feike Boschma, hebben zijn latere activiteiten heel wat minder indruk gemaakt. Soms leek het wel of Rob van Houten verdwenen was.

Maar hij is terug, nu in het gezelschap van twee heren en een dame van wie wordt vermeld dat ze ervaring hebben opgedaan in de Nederpop en het cabaret. Ze spelen bijrolletjes in scènes die Rob van Houten de ruimte bieden zijn groteske typeringen te vertonen. De aardigste daarvan vind ik de door het drietal vertolkte Aardappeleters die in opstand komen tegen hun karige maaltijd, en daarna tot de orde worden geroepen door een tot dwaze razernij komende Van Gogh.

Ik vind hem, met zijn hoekige motoriek en het vierkante hoofd tussen de opgetrokken schouders, nog steeds de gekste mimespeler van Nederland. Zo verenigt hij in de tere Pierrot die uit zijn rol stapt om met een stem als een donderbui de telefoon aan te nemen, twee contrasten die door niemand anders worden verenigd.

        Henk van Gelder NRC

Shaffy periode

Rendez Vous

Telegraaf

Rob van Houten Cover Revue Magazine

fanmail: een greep uit...

Pilar

 Pilar

 
Gummbah Volkskrant: 

Gummbah

Ramses Shaffy woonde een nachtvoorstelling van Funhouse-repeat bij en werd zo lyrische over  deze show, dat hij midden in de nacht alle kranten opbelde om op de voorpagina een advertentie te zetten : " van hier tot Tokio: Funhouse repeat a must to see"  en meer van dit soort euforische woorden. Hij was door het dolle!!

Ramses Shaffy

Inderdaad, niet te geloven...alle kranten plaatsten de advertentie breeduit op de voorpagina.  Of Ramses te diep in het glaasje had gekeken is niet bekend. Wel de enorme schuldenlast van zijn aktie..... Wat een geweldenaar die Ramses..........

 

Wim Kan over Funhouse:

Wim Kan en Corry Vonk

Funhouse Revue was toendertijd een "must to see" , vele bekende theater en TV coryfeeën bezochten de Funhouse Revue,  onder wie Wim Kan en Corry Vonk. Wim Kan was zeer onder de indruk van deze verpletterende Show en schreef in euforie Rob een geweldige complimenteuze brief, waarin hij zijn respect en bewondering de vrije loop liet!! Helaas is dit nu kostbare document in de molen van de tijd verdwenen...snik...snik...

"jammer maar helaas" zou Sjef van Oekel zeggen....

Funhouse Repeat

scene uit Funhouse Horror: catwalk

catwalk Funhouse

 

Knipschaar

  jaren later:

Modern Rob van Houten

Rob & YouTube (!!!)

 sitemap

 

Radio & TV commercials

 ingesproken door Rob


een van de vele reakties op onze schoolvoorstelling:

Piter Jesses Junior College Leeuwarden

Hallo Rob, 
Bedankt voor je mailtje, het was een fantastisch succes. Zelfs vandaag nog hadden de kids het erover!De foto's zien er leuk uit,  prima zo! Bedankt voor de leuke dag en jullie improvisatievermogen met het schoolgebouw e.d.Wellicht zien we elkaar volgend jaar weer!
 Met vriendelijke groeten,          Trudy Scholte


info

sitemap
 

Opera Salome

TV kijker

Bansky

Rob van Houten

 


 

HOME2  

sitemap

 

  top